DocentenInstrumentExtra'sNieuwsActiviteiten
RenÉ Vreugde

René Vreugde

René Vreugde studeerde in 1998 af als docerend en uitvoerend musicus aan de faculteit Lichte muziek van het Utrechts Conservatorium.
Al op vijfjarige leeftijd raakte René in de ban van trommels en alles wat daar mee te maken heeft.
Van zijn twaalfde tot zijn twintigste volgde hij wekelijks drumlessen aan de muziekschool Breda, waar hij les kreeg van Ad Gobbens, Leo van Lieshout en Marc Zoutendijk.
In de tussentijd begon hij op 14 jarige leeftijd met het spelen in bands en orkesten in de meest uiteenlopende stijlen, van pop/rock, latin, jazz, jazzrock, bigband tot dansmuziek en musical/theater.
Na de (in die tijd nog verplichte) militaire dienstplicht te hebben vervuld als drummer/slagwerker bij het Fanfarekorps der Genie, begon René aan zijn studie aan het Utrechts Conservatorium, waar hij onder meer les volgde bij David Weis, Gerhard Jeltes en Ben Gerritsen.
Tevens volgde hij daar vele masterclasses en workshops van drum-grootheden als John Engels, Jeff Hamilton, Gary Novak, Lucas van Merwijk, René Cremers, Cindy Blackman e.a. Hij speelde in combo's met o.a Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Eef Alberts, Frans-Jan van der Hoeven en Marc van Vught.
Tijdens de conservatoriumstudie stonden de activiteiten op podiumgebied niet stil: Als drummer en mede-oprichter van de band Jazzconnection speelde René, in de periode tussen 1986 en 2000, op talloze festivals in binnen- en buitenland (optredens/tours in o.a Duitsland, Engeland, Frankrijk, Cyprus, Singapore, Jakarta, Dubai en toonaangevende jazzfestivals en jazzclubs in Nederland.
Daarnaast speelde René in talloze andere formaties, onder andere in de partyband Cartoon, waarmee hij sinds 2000 jaarlijks zo'n honderd optredens verzorgde in het evenementen-circuit; grote bedrijfsevenementen, artiestenbegeleiding en dergelijke.
René is op dit moment actief als freelance drummer, en als vaste docent drums/slagwerk verbonden aan de muziekschool De Hint, in Aalsmeer en Uithoorn en Fluxus Muziekschool Zaandam, waar hij met veel plezier drumles geeft aan totaal zo’n 60 enthousiaste en gemotiveerde leerlingen tussen de 6 en 60 jaar oud.


Judith Glasbeek
 

Judith Glasbeek