DocentenInstrumentExtra'sNieuwsActiviteiten
Leon van Mil

Leon van Mil

Heeft zijn diploma Uitvoerend Musicus op het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam behaald. Hij is zijn studie begonnen op tenorsax en na een overstap naar de baritonsax als eerste op dat instrument als improviserend musicus afgestudeerd. Na zijn opleiding heeft hij daar nog de alt- en sopraan-sax aan toegevoegd. Hij zich geen klassiek saxofonist noemen maar deze muziek heeft wel zijn warme belangstelling.

 

Uitvoerend praktijk:

Ook hier gedraagt Leon zich als een omnivoor: popmuziek met Vanzanden, klassieke Swing-Jazz met ZooT, het Jazzsaxfoonkwartet Saxo Panico (dat ook een cd opname van Pergolesi's Stabat Mater heeft gedaan) . Hij heeft in Rock- en Salsa-bands gezeten en speelt hij als invaller in vele Big Bands. Hij heeft ruim 12 jaar de Biggles Big Band gedirigeerd en staat nog langer voor de Hint Big Band.

 

Als docent:

Leerlingen kunnen les krijgen op zowel alt, tenor, sopraan als baritonsax. Een brede gedegen basis is van groot belang om verderop tijdens je studie je eigen weg te kunnen kiezen. Vanaf het prille begin staan naast allerlei stijlen muziek ook gehoorontwikkeling en improvisatie op het programma. Voor meer ervaren muzikanten zijn in onderling overleg speciale (korte) trajecten mogelijk: geef je geluid een flinke oppepper, eindelijk een leuke solo kunnen blazen, die motoriek eens even op orde krijgen, etc. Momenteel hebben leerlingen van 7 tot 75 jaar saxofoonles. Leon heeft in 18 jaar leerlingen van 6 verenigingen tot hun A, B, C en D examen HaFa opgeleid.


Leon van Mil
 

saxofoon